Párkapcsolat mediáció

Ki ne tudná elméletileg, hogy a tartós párkapcsolat a lelki jólét alappillére. Azt már kevesebben tudják, hogy a párkapcsolati problémák, konfliktusok a pszihoszomatikus betegségek első számú kiváltója. A párkapcsolat problémák egyik legsikeresebb megoldási lehetősége a párkapcsolat mediáció, család mediáció.

Párkapcsolati problémákVattay Péter Mediátor

Az évek csendesítik a tüzet, az unalom behálózza a párokat, kialakulnak a párkapcsolat problémák és ettől kezdve minden más megvilágításba kerül. Valós és vélt ellentétek, különbségek, párkapcsolat problémák kerülnek felszínre, és a kapcsolat tarthatatlannak tűnik. Mindenki megfizet a párkapcsolatáért. Ha konfliktussal teli, akkor az alatt, amíg tart, ha jó, akkor pedig, amikor az egyik elmegy...(meghal). Vajon felismerjük-e, hogy mi a jó, és a rossz, és ezek közül melyik a valódi párkapcsolat probléma, konfliktus, és melyik csak vélt? Mielőtt döntünk egy párkapcsolati probléma, konfliktus kapcsán, átlátunk-e az indulatainkon? Kihasználtuk-e a párkapcsolat mediációban, a családmediációban rejlő lehetőségeket?Érzelem és értelem között harmóniát találni nem egyszerű feladat. A legtöbb esetben magunkkal van bajunk, ami persze párosulhat a másik gyengeségeivel is. Tisztán látni, mérlegelni, kilépni a kényelmi zónánkból, vagy sem? Ezekre a kérdésekre választ adni, egyedül nehéz vállalkozás. Itt sem fehér és fekete minden. Van-e kellő szeretet és megértés, ami hosszútávon összetartja a párokat? A párkapcsolat mediáció, család mediáció egy felfedezőút, melyen újra rátalálhatunk magunkra, és a másikra. Aki ezt megpróbálja, esélye lehet.
Mottó: Aki nem vesz Lottószelvényt, az soha nem fog nyerni a Lottón. Egy dolog biztos, párkapcsolati probléma esetén ne várjuk meg a válópert. Időben kell mediátorhoz fordulni.Párkapcsolat mediáció, családi mediációA mediátor pártatlanul segítő közreműködő e folyamatban.